jerndorff-logo

Responsive og mobile

Websites og webdesign

Fremtiden er mobil - er din hjemmeside forberedt?
Aldrig før har det været vigtigere, at en hjemmeside kan tilgås fra mobile enheder som fx en smartphone eller en tablet-computer. Surf og søgning via mobile enheder øges dag for dag, og færre og færre tænder computeren, når de skal på nettet.

En hjemmeside kan optimeres til mobile enheder på flere måder. Man har tidligere løst udfordringen ved at designe en selvstændig mobiludgave af hjemmesiden - måske tilmed med begrænset indhold og funktionalitet. Denne form for mobiloptimering er dog på vej ud til fordel for responsivt webdesign, der gør det muligt at vise det samme indhold på forskellig vis bl.a. baseret på den besøgendes skærmopløsning.

Responsivt webdesign er kort fortalt et fleksibelt design, der automatisk tilpasses det medie, som hjemmesiden tilgås ved. Hjemmesiden indeholder således flere forskellige design, som bliver vist eller skjult på baggrund af den besøgendes type af medie. Udseendet er med andre ord fleksbelt, mens indholdet er det samme.

En stor ulempe med de gamle mobilhjemmesider var, at der ofte var tale om en selvstændig menustruktur. Typisk erstattede man "www." med "m." i adresselinjen og placerede her en selvstændig hjemmeside tilpasset smartphones. Problemet med denne løsning er, at Google m.fl. opfatter de to adresser som vidt forskellige hjemmesider, hvilket bl.a. øger risikoen for duplicate content, der i bedste fald resulterer i split link popularity og i værste fald, at siden banlyses. Brug af responsivt webdesign løser problemet, da struktur og indhold ikke længere er fordelt mellem mobilhjemmesiden og den normale hjemmeside, og at søgehistorik og henvisninger ikke længere bliver fordelt på det dobbelte antal sider. Resultatet er en bedre placering i bl.a. Googles søgeresultater.

Jerndorff designer og producerer tidssvarende og responsive hjemmesider med fokus på kvalitet og anvendelighed på tværs af medier.


Eksempel på brug af responsivt webdesign
Prøv evt. selv at ændre på størrelsen af dit browservindue og se hvordan layoutet på denne hjemmeside dynamisk ændres alt efter hvor stort eller lille, du lader vinduet blive. Læg fx mærke til hvordan menuen skiftes ud med en touch-venlig en af slagsen, når pladsen er trang. Layoutet tilpasses med andre ord automatisk til den besøgendes skærmstørrelse, så hjemmesiden præsenteres optimalt hvad enten den tilgås fra en computer, tablet eller smartphone.
RWD, Responsive Web Design-eksempel, Jerndorff Digitalt Design
Funktionelt design er godt design,
godt design er funktionelt design

Design er andet og mere end grafik og flotte billeder
En hjemmeside skal selvfølgelig være flot og indbydende, men det er bare ikke nok. Et ofte overset område er kvaliteten af hjemmesidens bagvedliggende kode. Mange kan efterhånden strikke en hjemmeside sammen, men det er langt fra alle og enhver, der kan skrive fejlfri og optimeret kode. Dertil kræves erfaring og en god portion viden. En dårligt kodet hjemmeside kan i værste fald betyde, at hjemmesiden havner på sidste side i søgeresultaterne, eller at din virksomhed ikke bliver taget seriøst.

Ud over den tekniske opbygning af hjemmesiden, er der noget andet, der er mindst lige så vigtigt: opdateret, velskrevet og relevant indhold samt en velfungerende struktur er som epo for en hjemmesides placering i søgeresultaterne. Hvis den så tilmed ser godt ud, er succesen inden for rækkevidde.

Jerndorff har mange års erfaring med design og konstruktion af hjemmesider og kodningen foretages i henhold til W3C-standarderne.

Kontakt Jerndorff og bliv mobil

Jerndorff digitalt design · Telefon: 23 20 44 66 · Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. · Cvr-nr.: 31688167
Design siden 1989 · Web siden 1996

Søger I et nyt responsivt website, en velfungerende webshop
eller måske et lækkert nyt grafisk design?


Ring til Michael på 23 20 44 66
eller send en e-mail til
Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
og lad os drøfte jeres behov.

Jerndorff-cirkel

© 1999-2020 Jerndorff · Alle rettigheder forbeholdes