jerndorff-logo

Gør din hjemmeside mobil - gør den responsiv

Tendensen er tydelig og har i øvrigt været det i en årrække: Fremtiden er mobil, og vi benytter i større og større grad mobile enheder som smartphones og tablets til surf, onlinesøgning og e-handel. I følge en rapport fra IDC forudsiges det, at 87% af søgningerne på nettet i 2017 vil ske fra en mobil enhed som fx en smartphone eller en tablet.

Traditionelle hjemmesider fungerer som oftest fint på både tablets og smartphones, men da designet er optimeret til visning på store skærme, skal man være flittig med både zoom og panorering, når man besøger en traditionelt designet hjemmeside på en touch-enhed.

Som et alternativ til en ny hjemmeside baseret på responsivt webdesign, vælger nogle at satse på en mobilhjemmeside. For det begrænsede budget kan dette være en brugbar løsning. Typisk placeres mobiludgaven på en alternativ adresse som fx m.(domæne).dk mens den normale hjemmesideadresse hedder www.(domæne).dk. Smart! Hvis ikke det lige var fordi, Google m.fl. opfatter de to adresser som vidt forskellige hjemmesider, hvilket bl.a. øger risikoen for duplicate content, der i bedste fald resulterer i split link popularity og i værste fald kan betyde, at siden banlyses.

En responsive hjemmeside er den mest optimale og holdbare løsning, fordi den tilpasser sig automatisk til det medie den besøges fra og fordi links samles på én side. Det kræver et lidt større budget, hvis den skal udvikles fra bunden, fordi der skal designes til flere skærmversioner og navigationen skal optimeres til de forskellige visninger.

Heldigvis skal man ikke opfinde den dybe tallerken hver gang. Der findes nemlig mange gode frameworks, som man kan basere sin hjemmeside på. Derved sparer man en masse ressourcer til opbygning af fx den touchoptimerede navigation samt den grundlæggende responsive funktionalitet, og man kan således som webudvikler koncentrere sig om at udvikle designet til de forskellige skærmstørrelser.

For den fingernemme og teknisk interesserede, findes der også helt færdige designskabeloner, som man kan vælge at tage udgangspunkt i - både gratis og kommercielle. Da mange af de gode Open Source-hjemmesidesystemer som oftest er gratis, kan man dermed bygge sin egen hjemmeside.

Eksempler på gode og gratis hjemmesidesystemer er fx WordPress, der er specielt målrettet bloggere og Joomla!, der er et decideret cms med portal-funktionalitet. Er behovet en esponsive webshop, anbefaler vi Magento. Dette system kræver dog en hel del mere teknisk indsigt.

Tags: Joomla, Responsive, Webdesign, WordPress, Magento

Jerndorff digitalt design · Telefon: 23 20 44 66 · Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. · Cvr-nr.: 31688167
Design siden 1989 · Web siden 1996

Søger I et nyt responsivt website, en velfungerende webshop
eller måske et lækkert nyt grafisk design?


Ring til Michael på 23 20 44 66
eller send en e-mail til
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
og lad os drøfte jeres behov.

Jerndorff-cirkel

© 1999-2017 Jerndorff · Alle rettigheder forbeholdes